Bölcsöde

Lurkó Bölcsőde
Székhelye: Albertirsa, Baba u. 1.
Tel.: 53/370-709

Bölcsődénk bemutatása

 

Bölcsődénk 1956-ban nyitotta meg kapuját 20 férőhellyel. 1977-ben a Baba utca 1 szám alatt épített a község egy új 40 férőhelyes bölcsődét, majd ezt az épületet 2010-ben pályázat útján újította fel Albertirsa Város Önkormányzata. Jelenleg 52 férőhelyes intézményünk 4 gyermekcsoportjába gondozzuk- neveljük a három éven aluli kisgyermekeket. A csoportszobák valamint a gyermekek életteréül szolgáló egyéb helyiségek (fürdőszoba, öltöző) tágasak, világosak, színes, vidám berendezésűek. A csoportok berendezési tárgyai, a játékeszközök megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak.

A játszókert füvesített és burkolt felülete biztonságosan rögzített játékokkal, homokozóval, nagymozgásos játékokkal és árnyat adó fákkal biztosítja a kinti játékot, az önfeledt, szabad mozgás lehetőségét.

Fontos számunkra a gyermekek egyéniségét figyelembe vevő szeretetteljes légkör biztosítása. Arra törekszünk, hogy a gondjainkra bízott gyermekekből fogékony, nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek váljanak. A gyermekkel jól képzett szakemberek foglalkoznak. A szülőkkel való jó kapcsolat kiépítésével, folyamatos kapcsolattartással (szülői értekezletek, családlátogatás, üzenő füzet, napi tájékoztatás) közös célunk a gyermekek harmonikus fejlődése.

Napi négyszeri étkezést biztosítunk a gyermekeknek, igazodva a különböző korosztályok (csecsemő, tipegő) igényeihez.

Beiratkozáshoz szükséges jelentkezési lapokat minden év áprilisáig kérjük leadni. A sikeres bölcsődei felvételről májusban levélben értesítjük a szülőket. Lehetőség van az évközi folyamatos gyermekfelvételre is, amennyiben van szabad férőhely.

A bölcsődébe kerülő gyermekek beilleszkedését, beszoktatását a szülővel együtt segítjük. A beszoktatás fokozatosan történik, a gyermek igényeihez igazodva. Időtartama általában két hét. A beszoktatás után elkezdődnek a bölcsődés hétköznapok, melyek kölcsönösen sok élménnyel gazdagítják úgy a szülőket, mint bennünket.

Intézményünk a gyermekjóléti szolgáltatások részeként házi gyermekfelügyeletet is ellát, abban az esetben, ha a gyermek állandó vagy időszakos ellátása nappali intézményben nem biztosítható és a szülő a gyermek napközbeni ellátását nem vagy csak részben tudja megoldani.

A Lurkó Bölcsőde szolgáltatásai

Napközbeni gyermekfelügyelet
Szolgáltatás díja:  250 Ft/ óra
(3 vagy annál több két éven aluli gyermek esetén 0 Ft.)

2.     Időszakos gyermekfelügyelet
Szolgáltatás díja 250 Ft/óra

3.      Só- szoba
Szolgáltatás díja:  Felnőtteknek: 400 Ft/ fél óra

                             Gyermeknek:  250 Ft/ fél óra

4.      Baba- mama zene- bölcsi
Szolgáltatás díja: 500 Ft/ fél óra

 

Amennyiben igénybe kívánja venni bölcsődei ellátásunkat, vagy szolgáltatásainkat, kérjük keresse fel bölcsődénket.

Petró Rita bölcsődevezető szívesen ad felvilágosítást valamennyi kérdésükre.

Az alábbi linkre kattintva letölthető a bölcsődei felvételhez szükséges nyomtatvány:

A bölcsődei felvételhez szükséges nyomtatvány

 

2021.08.11 - Albertirsa.hu


Kapcsolat  |  korabbi.albertirsa.hu
www.someday.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, internetes és intranetes alkalmazásfejlesztés